Vélemények

Mit mondanak, akik már elsajátították a tornát?

Ibolya, 56 éves, Tiszaújváros


Barátnőm hívott, menjek el vele Miskolcra, Oxigén Tornára. Nem tudta ő sem, hogy mit takar ez a megfogalmazás, de úgy gondoltam, megpróbálom, mivel befelé tudom szívni a levegőt, de kifelé nem igazán megy. Rögtön a közepébe vágtunk a Szvetlána által bemutatott gyakorlatoknak (jókat derültünk egymáson). Közben csatlakozott hozzánk egy fiatalember, akinek egy évvel ezelőtt el volt törve a gerince. Mivel sokáig gipszben feküdt, igencsak túlsúlyos lett. Olyan csodálatosan csinálta a gyakorlatokat és olyan könnyedén, hogy elkezdtük faggatni. Kiderült, hogy csak egy alkalommal kezdte korábban, mint mi. Eltelt pár hét, és ismét összefutottunk ezzel a fiatalemberrel, teljesen leesett az állunk, alig ismertünk rá, mivel sok-sok kilóval lett karcsúbb. Az Én tapasztalatom a tornával kapcsolatban szenzációs: Sportos alkatú, 50-es évjáratú vagyok. Különösebb problémám nem volt, de fájt egy kicsit a nyaki csigolyám (volt egy autóbalesetem), fájt a deréktáji szakaszon a gerincem, kis hurkák voltak a derekamon, hasamon, a térdem ducibb volt a kelleténél stb. Eltelt pár hét, és az első hetek izomláza után, (közben folyamatosan mozogtam és jógáztam) azt vettem észre, hogy a nyakam (eltűnt a púpom), derekam sokkal könnyedébben mozog, ízületeim, izmaim olyan rugalmasak lettek, hogy szó szerint összecsomagoltam magam (teljesen befeküdtem a két lábam közé, úgy hogy leért a fejem), ez azelőtt soha nem sikerült. Megtanultam levegőt venni. És nem utolsó sorban, lement mindenhonnan a hurka!! Nem kellett 10km-t futnunk ahhoz, hogy jól megizzadjunk, és mi igencsak izzadtunk (kb. 3000 kcl-t éget el a szervezet óránként). Köszönöm Szvetlánának, hogy kifejlesztette ezeket a csodálatos gyakorlatokat és továbbadja az embereknek. Ezek a gyakorlatok nemcsak betegeknek csodálatosak, de jó szívvel ajánlhatom egészségeseknek is. Aki ezeket a gyakorlatokat rendszeresen végzi, sokkal egészségesebb és fiatalabb lesz (a legjobb példa erre Szvetlána). Köszönettel: Ibolya

Riczuné Erika, Kecskemét


Kedves Szveti!
Szeretném Neked megköszönni még egyszer amit a 83.éves édesanyámmal "elkövettél".Tudod, amikor eltört a karja és a gipsz levétele után ott álltunk, hogy gyógytornász kellene, de 2 hónap múlva tudták volna csak elvállalni, és a barátnőm ajánlott Téged, kicsit kételkedve fogadtam amiket mondott rólad.Elolvastam mindent ami a médiába megjelent veled kapcsolatban,de talán természetes, hogy az ember amíg nem a saját bőrén tapasztalja, szinte el sem tudja hinni, hogy valóban így van minden szó szerint.Elfogott a nevetés,amikor láttam az anyámat "szívni-köpni",de az, hogy a keze a 10.kezelés után gyönyörűen javult, azt mondtam ez csoda.Csoda, mint ahogy az is, hogy az első kezelés után a nagy dagadás a karjáról egyszerűen eltűnt. Megszűnt a migrénes fejfájása, tisztább lett a beszéde,türelmesebb.Anyu azóta is minden nap rendíthetetlenül  megcsinálja a napi gyakorlatot,már olyan számára mint az esti ima.Kötelező.
Hálás köszönet még egyszer,szeretettel ölellek Erika

Selmeci József, 75 éves, Miskolc


Aktív szakmai életem utolsó évtizedében intenzíven dolgoztam. Valószínűleg ennek is tudható be, hogy13 évvel ezelőtt egy stroke-ot kaptam, majd nyugdíjba kerültem. Ezután nyaki ütőér operáció során az érfalat kitisztították. Az események következtében az elfoglaltságom a korábbiak töredékére csökkent, hangulatom romlott, fáradékonnyá váltam. Mintegy öt évvel ezelőtt barátoktól szereztem tudomást Szvetlanáról és módszeréről (az oxigéntornáról). Azóta rendszeresen gyakorolok. Közérzetem már az első hónap után megjavult, sokkal könnyebben érzem magamat, fizikai teljesítményem is javult (gyaloglásban, járásban, nem fárad el a lábam, ügyesebb, erősebb lett a kezem). A gyakorlatok könnyűek, nem fárasztóak, nem kell hozzájuk különleges felszerelés, vagy speciális képzettség, a hétköznapi átlagos emberhez vannak igazítva. hasonló probléma esetén mindenkinek ajánlom az alkalmazását.

Selmeciné Nagy Melinda, 74 éves, Miskolc


36 éves koromtól kezdődően gerincproblémám volt: gyakran fájt a hátam, rossz volt a tartásom, csak úgy szűnt meg a fájdalom, ha vízszintes helyzetbe kerültem. A hátfájás fáradékonysággal is együtt járt. Amióta gyakorolni kezdtem az oxigéntornát, fokozatosan szűnni kezdett a hátfájásom, a fáradékonysággal együtt. Sokkal fittebbnek kezdtem érezni magam, növekedni kezdett a munkabírásom is. Ahogy végzem a gyakorlatokat, úgy javul, nő az erőnlétem, energiám, energikusabbá válok, közérzetem javul, vidámabbá válok, javult a tartásom is. Hasonló probléma esetén mindenkinek melegen ajánlani tudom az alkalmazását.

Dr. Dormaeva Irina, ideggyógyász


Napjainkban az emberek rohanó életet élnek, a nagyvárosokban inkább ülőmunkát végeznek, nem táplálkoznak helyesen, és ennek eredménye az, hogy türelmetlenek, elhízottak, testtartásuk nem megfelelő. Olyan technikát hoztunk létre, melynek folytatása során 2 fajta gyakorlatot végzünk egy időben: légző. és izomgyakorlatokat. A légzőtorna során átszellőztetjük a tüdőt, így a kilégzés után a vérünkben felhalmozódik a széndioxid, amely a szervezetünket aktivizálja, majd a kilégzés után a beszívott levegőből az oxigént 100%-osan tudjuk hasznosítani. Az izomgyakorlatok során izometriás összehúzódás történik az izmokban. Ilyenkor nincs mozgás, de ez sokkal több energiát igényel, mint a hagyományos mozgások esetében, pl. az aerobiknál. Az izmokat a hirtelen kilégzés után feszítsük be, a légzésvisszatartás ne haladja meg a 8-10 másodpercet. Majd a belégzés után az oxigéndús vér leginkább azokhoz az izomcsoportokhoz irányul, amelyeket azelőtt megterheltünk. Ezekben a szövetekben a helyi keringés felgyorsul, ennek az eredménye a felesleges zsír elégetése, illetve az oxidációs folyamatok károsító termékeinek elszállítása. Közérzetünk, életkedvünk javul.

Baloghné Bea, Debrecen


Most végzem a légzőgyakorlatos tanfolyamot Szvetlanával. 10 nappal ezelőtt leestem a metró mozgólépcsőjéről, a hátam, oldalam zúzódott, nagy fájdalmaim voltak. A második nap után sokkal jobban érzem magam. Eddig éjszaka nem tudtam aludni, minden mozdulat fájdalmas volt. Most az éjszaka már fájdalom mentes volt az alvás, tudtam forogni. Eddig nagyon lassan tudtam menni, most már sietve is. Székrekedéses vagyok, 3-4 naponként van székletem, ez is nagyon nehezen. A 2-ik nap után már ez is megoldódott. Nagyon szépen köszönöm Szvetlanának, hogy ilyen eredményt értem el az Ő segítségével. Az orvos azt mondta,6 hét a gyógyulás.10 nap után már sokkal jobban vagyok! Mindenkinek ajánlom!

Gyarmati Jenőné


Egy ismerősöm mesélt az oxigéntornáról nagy lelkesedéssel, és ahogy taglalta előnyeit, elkapott a vágy, hogy én is megismerjem ezt a tornát!.... Ezek a jógaalapú gyakorlatoknak az  előnye a sok közül, hogy gyakorlatilag bárhol gyakorolható, speciális segédeszközök használata nélkül, függetlenül kortól, nemtől. A terápia nagy előnye, hogy korrigálja a scoliotikus tartás helytelenségét. A mindennapi stresszhelyzetek az izmok feszültségéhez vezetnek. Ezek a gyakorlatok hozzájárulnak az izmok ellazulásához, ennek köszönhetően pedig a stressz természetes módon való levezetéséhez. Nagyobb erőfeszítés nélkül már az első gyakorlatok után érezhetjük a stertching hatását. Ezeknek a gyakorlatoknak az előnye, hogy az idősebb generáció, valamint a sportolást kevésbé szerető emberek is szívesen alkalmazzák. A kor előrehaladtával csökken a test rugalmassága és hajlékonysága. Ezek a gyakorlatoknak azt a  célt, szolgálják, hogy a korábbi rugalmasságunkat visszaszolgáltassa. Jelentős élettani hatással bír, kiváló stresszoldó módszer, szabályozza a légzést stb. Az oxigéntorna áldásos hatással volt úgy fizikai, mint szellemi rugalmasságomra. A jógagyakorlatok  hatására csökkentek, majd elmúltak meglévő fájdalmaim, könnyebben tudok elengedni, megterhelő lelki eseményeket feldolgozni. Szellemem vidám, könnyed. A koncentrálás is könnyebb. Tapasztalatom szerint az oxigéntorna harmonizál, gyógyít!

Varga József, 81 éves, Miskolc


Kedves Szvetlana ! Tájékoztatom az Ön által oktatott OXIGÉNTORNA egészségmegőrző pozitív hatásairól. A gyakorlatokat azóta is rendszeresen naponta végzem  a " lufi" belégzéssel kezdve a "porszívón" át... Minden alap-pózt hozzákapcsolok, ahogy Ön oktatta a Kakun fürdőben/ pl. / "cicus", spiccelés", faltámasz" stb/ Az ollózást" pl. az uszodában is gyakorlom -néznek is, hogy : ezt meg mi lelte? Rendszeresen sportolok /kajak,kerékpár, úszás, kondi/. Odafigyelek a változatos étkezésre. Azóta beteg nem voltam / náthás sem/. Luxus, hogy csak ennyire figyelnek fel az illetékesek, ekkora egészségőrző értékre.

G.D., Miskolc


Ismerősömön keresztül jutottam el Szvetlanához, akit nagyon örülök, hogy megismertem. Inkontinencia problémával kapcsolatosan gyógyított. Az oxigén torna segítségével sikerült bebizonyítani, hogy mi mindenre hatással van, hiszen sikerült helyreállítani , megszüntetni panaszomat. Szvetibe egy odaadó, életvidám, gyógyító embert ismertem meg, aki tudását, képességeit alkalmazva ( a vidám hangulatról nem is beszélve) a sikeres eredmény elérése céljából foglalkozik az emberekkel.Köszönöm neki!

Sz.Andrásné, Miskolc


Szomszédom által ismertem meg Szvetlanát. Évek óta a kezeim izületei tönkre vannak menve, olyannyira, hogy az ujjaim már kezdtek eldeformálódni, a fájdalomról nem beszélve. Szvetike kéztornáját megismerve és azt alkalmazva az oxigén tornával együtt sikerült helyreállítani nagymértékben a deformálódás fokát és a fájdalom mértékét. Fiatal korom óta fejfájással küszködtem az erre kapott kezelések teljes mértékben megszüntették. Személyem  szerint áldom Szveti képességét, köszönöm neki és mindenkinek csak ajánlani tudom!

Ecsedi Anna, Budapest


Egy barátnőm hívta fel a figyelmemet az oxigén tornára. Utána néztem, s úgy döntöttem, hogy megtanulom. Amikor Szvetlanval találkoztam, éreztem a belőle áradó energiát, s azt, hogy szívügye, hogy minél több emberrel megismertesse és átadja ezt a módszert. A csoport tagjai különböző okból jelentkeztek a tornára. Volt aki fogyni szeretett volna, volt aki az allergiától megszabadulni. Én 70 évesen , négy gerincműtét után és időnként allergiától szenvedve, a fizikai aktivitásomat szerettem volna megtartani. A légzés tanulásával kezdtük. Ez különbözött azoktól, amit eddig tanultam / különféle jóga, légzések, meditációs légzés, asztma légzés / Itt azonnal éreztem a légutak tisztulását. A következő lépés a légzés összekapcsolása volt a jógatartásokkal, Szvetlana minden emberre odafigyelt, s ha nem sikerült a gyakorlat akkor újra és újra elismételtette. Különösen tetszett, hogy figyelembe vette az egészségügyi problémákat is és egyénre szabott jógatartást mutatott. A tanulás és gyakorlás nagyon jó hangulatban telt, s a nap végén meglepetéssel tapasztaltuk, hogy a fogyás azonnal, centikben mérhető volt. Engem a légutak azonnali tisztulása és a nyirokkeringés felgyorsulása lepett meg. Eltelt egy év, s én nagyon örülök, hogy megtanultam az oxigén tornát. Igyekszem naponta megcsinálni a gyakorlatokat. Aktív vagyok, s az allergiámra sem szedek gyógyszert. Köszönöm Szvetlanának, hogy megtanította ezt a tornát.

Gregovszki Imréné Judit, Miskolc


Nyolc éve annak, hogy megismerkedtem Szücs Szvetlanával és élményt szereztem, az Oxigén tornának nevezett módszerről. A miskolci KAQUN Fürdőben dolgozom, ahol az oxigénbejuttatása, mint az élet alapja segít az ide látogatóknak. Kiegészítve aktív terápiával, nagyon hatásosnak bizonyul. A fürdések között lévő szünetek, alkalmas idő az oxigéntorna elsajátítására. Így ismertem meg ezt az alternatív gyógymódot, mely minden esetben működött. Műszeres (oxigénmérő, vérnyomásmérő stb.), és orvosi háttér is rendelkezésünkre áll, hogy tapasztalatot szerezzünk ennek létjogosultságáról. A személyes történetem, hogy a hormonműködés csökkenésével súly, ill. zsírfelszaporodás történik. A táplálkozáson változtatni talán időnk sincs, a mozgásra meg még kevesebb jut. De ki az, aki szeret koplalni, vagy gyógyszerekkel csökkenteni a gyomor térfogatán, pedig ez is, egy tapasztalat, amit az oxigéntorna eredményez. Ha már szeretünk enni, tegyünk annyit magunkért, hogy a felesleges zsírt elégessük egészségünk érdekében. Ne lepődjünk meg, ha nem lesznek problémáink, és ha belső gyűrűs izmaink is megmozdulnak. Így történhetett meg az a csoda, hogy tíz év után a gyermekemnek született kisbaba, és nagymama lehetek. Sorolhatnám daganatos betegséggel küzdők tapasztalatait, de e helyett arra buzdítom Önöket, hogy ismerjék meg, és gyakorolják ezt a módszert, mely elsajátítás után, napi 20 percet jelent. Ez idő nem vesz el mindennapi életünkből. Jó szívvel ajánlom!

Veres Katalin, Debrecen


Kedves Szveti!
Nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy megismerhettelek.Köszönöm,hogy a Jóisten adott elég erőt neked ahhoz,hogy kifejleszthesd ezt a tornát, ami egyedülálló. Amikor a tanfolyamra elmentem nagyon fájt a jobb könyököm .Az első nap olyan energiát kaptam a gyakorlatok végzése után,amilyet még nem éreztem a jóga után sem.Eltűnt a könyök fájásom,és nagyon energikus lettem.Saját szememmel győződhettem meg arról, hogy azok  akik túlsúlyban szenvedtek kivétel nélkül adtak le a zsírpárnáikból több centit.A férjem teniszkönyök fájdalma eltűnt, pedig jegelve és fáslizva kezdte a tornát kb. 1 óra múlva levette a kötést mert már nem fájt.  Ami számomra nagyon jó érzés , hogy sokkal fittebb, energikusabb ,vagyok torna után.RENDKÍVÜLI MÉRTÉKBEN HAT A KEDÉLYÁLLAPOTOMRA.Utána kivétel nélkül boldogabbnak vidámabbnak érzem magam.Kitisztul az agyam,tüdőm az" oxigénes infúziótól"
Amikor nem végzem és újból legyőzöm a lustaságomat rá kell döbbennem újra és újra,hogy ez a legjobb torna számomra.Amit ki is szoktam nyilvánítani mert felhívlak , hogy megköszönjem a tanítást,
RÖVID -GYORS -HATÉKONY  csak AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK!

Tajti Béláné Anikó, Zalaegerszeg


Mióta  elvégeztem  az  Oxigén  tornát  állapot  javulásról  számolhatok  be. A  nyaki  1-es  csigolyám nem  volt  a helyén , ugyan is  egy  baleset  következtében32  éve  elmozdult. Ebből  kifolyólag  sokat  fájt  a nyakam  és a lapockám. Mikor  elkezdtem  a tornát  egy  hét múlva ez a  fájdalom  felerősödött és  egyre  jobban  fájt. Hála  a kitartásomnak  ez  egy  hónap  múlva  teljesen  megszűnt. A nyakam  nem  ropog  és az  összes  nyaki  panaszom  elmúlt. A  súlyomban  3 kg  mínuszról számolhatok  be  , de  ez  cm- ben  sokkal több.  az  alakom  egyre  látványosabban  javul amit  már  mások  is  irigykedve   dicsértek  meg.  Egyre  fittebb  vagyok. Február  4. óta  végeztem  a tanfolyamot, azóta  minden  nap  kitartóan  végzem a  gyakorlatokat. Remélem  a  gerincsérvem  is   hamarosan  a múlté  lesz.  

Vargáné Szele Éva, Miskolc


Tapasztalataim az oxigén tornával kapcsolatban:  61 éves nő vagyok, 6 éve ismerkedtem meg ezzel a módszerrel Miskolcon, Szvetlana 2 napos tanfolyamán. A két nap alatt nagyon alaposan begyakoroltuk a 10 különböző feladatot, és számos kérdésre választ kaptunk. A résztvevők különböző indítékok alapján  jöttek el: ki fogyni akart, kinek egészségügyi problémái voltak, kinek mindkettő... Személyes tapasztalatom szerint  a gyakorlatok rendszeres végzése hatására  a gerincproblémáim  megszűntek, és  kilóban, de még inkább centiben  az testem átalakult. Elsősorban a makacs zsírpárnák tűntek el, és a közérzetem látványosan javult, sokkal több energiám lett, jobban aludtam. Egy ideig rendszeresen csináltam a gyakorlatokat, volt közös gyakorlás is a tanfolyamot végzetekkel, és ez az oxigén torna  mindenkinek hozott pozitív változást a csoportból. Aztán egy időre abbahagytam a gyakorlást, - mely egyébként 20 percet igényel naponként, kétnaponként - és  szinte észrevétlenül minden problémám előjött. 2015-ben Miskolcon a tanfolyamot végzettek számára újra van lehetőség Szvetlánával gyakorolni, feleleveníteni a tudást, és ez újból  elkezdtem járni, és rendszeresen csinálni a gyakorlatokat. Ismét érzem a pozitív hatását, és minden tanfolyamot végzőnek javaslom, hogyha tehetik, közösen is gyakoroljanak egy héten egyszer, nagyobb lesz a kitartás az otthoni gyakorláshoz. A módszert kifejezetten jónak tartom, és előnye, hogy kortól függetlenül bárki profitálni tud belőle.

Iván Klára, Miskolc


Egy több éves – metotrexáttal kezelt - sokízületi autoimmun betegség legnehezebb korszakában barátaim Szvetihez irányítottak. Ekkorra már súlyos járási, erőnléti panaszaim voltak. Ráadásul gyakorló muzsikus révén a foglalkozásom is napi szinten fájdalmakat okozott. Kettesben dolgoztunk, Szveti nagy szakértelemmel, kreativitással, teljesen személyre szabottan bővítette ki az alapgyakorlatokat. Minden porcikámmal foglalkozott, már néhány hét után látványosan javult a testtartásom, kezeim- lábaim állapota, a járásom. Ez és a pár hónappal később végre megkapott biológiai terápia segítettek abban, hogy mára már teljesen visszanyertem mozgás- és munkaképességemet, erőmet.  Szveti ötletgazdagságának köszönhetően sikerült egy olyan gyakorlatsor-repertoárt összeállítanunk, amiből  4 éve mind a mai napig időmtől, kedvemtől függően válogathatok, és testileg-lelkileg ragyogóan karbantart. Öröm volt vele dolgozni, nem ismert akadályt, hihetetlen életerő sugárzott belőle.

Bereginé Kundráth Klára, Miskolc


Kedves Szveti! Pár évvel ezelőtt azzal kerestelek meg, hogy fáradt , feszült és gyenge vagyok. Elkezdtem veled az Oxigén tornát, ami egy speciális légzésen alapszik, különféle tornagyakorlatok kíséretében. Nagyon hasznos volt, visszanyertem az energiámat, és nem utolsósorban lefogytam egy kicsit. Az a jó még benne, hogy otthon magamtól is tudom csinálni, amikor szükségem van rá, és csak pár percet igényel. Ráadásul Szvetlana a gyakorlatokat igyekszik személyre szabottan alakítani. Tiszta szívemből ajánlom mindenkinek, még a rákos betegeknek is, mivel a szervezet oxigén háztartása is átalakul ezáltal!