Mentális betegségek

Emésztőrendszer
Emésztőrendszer betegségei
2015-07-05
Nyirokrendszer
Nyirokrendszeri és daganatos betegségek
2015-07-05

Mentális betegségek

Mentális betegségek

Az oxigéntorna egészen különböző betegségeken képes segíteni azáltal, hogy aktivizálja és helyreállítja az oxigén áramlását ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ez az oka annak is, hogy képes depresszió tüneteit csökkenteni, növeli az emlékezetet és a koncentráció képességet. Általában a súlyunk és a kinézetünk kapcsán gondolunk a mozgásra, holott a testedzésnek mentális egészségünk megőrzésében is kiemelkedő szerepe lehet.

Depresszió

Mindenki tisztában van vele, hogy a mozgás jót tesz a testnek, de az kevéssé köztudott, hogy a léleknek és az elmének is valóságos csodaszer

Túl elfoglalt vagyok – mondjuk gyakran, legfőképp kifogásként. Holott a sok feladat és leterheltség okozta stressz ellen éppen a mozgás a legjobb gyógyszer.

A rendszeres mozgás erősíti az önbizalmat, csökkenti a depresszió és a nyugtalanság tüneteit. Ezen felül elősegíti az alvást – amelyet a stressz és a hangulatzavarok megnehezítenek. Ezek a hatások együttesen csökkentik a feszültséget és azt az érzést erősítik bennünk, hogy uraljuk a testünket és ezzel együtt az életünket. A fizikai aktivitás elősegíti azon agyi ingerület-átvivőknek a termelődését, amelyek a jókedvért felelősek – ezek az endorfinok.

A legújabb kutatások szerint ráadásul nem csak gyógyítja a testmozgás a depressziót, hanem a betegség kialakulását is megelőzheti.

Hogyan hat az Oxigéntorna?

Az Oxigéntorna alkalmával egyszerre végzünk légző- és izomgyakorlatokat. Először egy különleges technikával megtanuljuk teljesen kifújni a tüdőnkből a levegőt és ezzel egy időben megfeszítjük hasizmainkat. Ezt a pózt 8-10 másodpercen keresztül tartjuk. Ilyenkor oxigénhiány lép fel és a vérben felhalmozódik a szén-dioxid. Mikor újra beengedjük tüdőnkbe az oxigént, a levegővétel nagyon aktív lesz.

A levegővétel visszatartás utáni belégzés során azonnal a tornával megterhelt izmokba irányul az oxigénben gazdag vér, ahol teljes mértékben hasznosul. A torna megtanulásakor Szvetlána különös súlyt helyez arra, hogy mindenkinek a legproblémásabb területeire adjon tornagyakorlatokat, vagyis oda áramoljon az éltető oxigéndús vér.

A gyakorlatok alkalmával nagy, erőteljes mozdulatok helyett statikus pózokkal dolgozunk, ami az ízületeket is kíméli, bárki számára könnyen elvégezhető.

Adjon egy esélyt magának, próbálja ki Ön is!