Nyirokrendszeri és daganatos betegségek

Mentális betegségek
Mentális betegségek
2015-07-05

Nyirokrendszeri és daganatos betegségek

Nyirokrendszer

Az oxigéntorna egészen különböző betegségeken képes segíteni azáltal, hogy aktivizálja és helyreállítja az oxigén áramlását ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ez az oka annak is, hogy képes felgyorsítani a nyirokkeringést, normalizálja az anyagcserét és segít a rákos sejtek elleni harcban.

A mozgásszegény életmód, a nem megfelelő minőségű táplálék, a stressz mind hozzájárul ahhoz, hogy a rekeszizmunkat alig használjuk légzésre. Egyszerűen nem használjuk ki testünk kapacitását, hogy elegendő mennyiségű éltető oxigént biztosítson számunkra – létfontosságú szervek, szövetek maradnak magukra, a salakanyagokat elszállító oxigén és nyirok nélkül.

Nyirokrendszer

A nyirokrendszer a legkevésbé ismert rendszer szervezetünkben, amely a sejtanyagcsere melléktermékeinek eltávolításáért, és a megfelelő immunválasz adásáért felelős. A nyirokerek szállítják a bennünket védő fehérvérsejteket, az útjukba iktatott szűrők – a nyirokcsomók – pedig méreganyagoktól szabadítanak meg minket. A nyirokszervekhez tartoznak a mandulák, a csecsemőmirigy, a nyirokcsomók, a lép, a belek nyiroktüszői, a féregnyúlvány és a nyirokerek.

Ha a nyirokrendszer nem működik megfelelően, egyszerűen olyan, mintha állandóak túltelne otthon a szemetesünk. Hiába van benne sok-sok szemét, mintha minden héten csak egyszer vinnénk le a kukát. Előbb-utóbb fölgyűlik körülötte a szemét, és hiába visszük le magát a szemetest, ott marad körülötte a nem kezelt hulladék.

Az Oxigéntornában több olyan gyakorlat van, amely célirányosan a nyirokerekre és mirigyekre van hatással. Ezeket a szerveket és szöveteket föltöltve oxigéndús vérrel, lehetőséget adunk a sok éves felhalmozódott szemét elszállítására.

Különösen sokat profitálhatnak a nyirokrendszer átmosásából, kitisztításából azok, akik álmatlanok, stresszes életmódot folytatnak, autoimmun betegségben szenvednek, például sclerosis multiplexben vagy reumában.

Nyirokrendszerünk tisztító folyamatait tudatos és helyes légzéssel a 10-szeresére gyorsíthatjuk!

Daganatos betegségek

Dr. Otto Heinrich Warburg, rákkutatásért Nobel díjjal kétszeresen kitüntetett biokémikus szerint a rákos sejtet az egészséges sejttől a gyengébb sejtlélegzés különbözteti meg. A kutató feltételezte, hogy a rákos sejt anyagcseréjének megváltozása nem csak tünete, hanem oka is a tumorsejtek agresszív növekedésének, amelyhez az oxigénhiányos állapot kedvező feltételeket teremt.

A ráknak csak egy fő oka van. Ez pedig a testi sejtek normál légzésének anaerob (oxigénhiányos) légzéssé válása.

Dr. Otto Heinrich Warburg Nobel díjas biokémikus

Az Oxigén torna nemcsak az oxigénhiánnyal segít sikeresen felvenni a harcot, hanem mivel lúgosító hatása is van, hatékony segítséget nyújthat a rák, vagy éppen az áttétek megelőzésében.

A kemoterápiás kezelést megelőzően alkalmazott oxigénes kezelés hatékonyabbá teszi ezt a fajta terápiát, sőt az extra oxigénbevitel miatt jelentősen lecsökkenthető a sugár- vagy a kemoterápiás dózis, csökkenthetőek a nemkívánatos mellékhatások.

Limfocita

Limfocita