mibensegit

Az oxigéntorna egészen különböző betegségeken képes segíteni azáltal, hogy aktivizálja és helyreállítja az oxigén áramlását ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ez az oka annak is, hogy képes felgyorsítani a nyirokkeringést, normalizálja az anyagcserét és segít a rákos sejtek elleni harcban.

A mozgásszegény életmód, a nem megfelelő minőségű táplálék, a stressz mind hozzájárul ahhoz, hogy a rekeszizmunkat alig használjuk légzésre. Egyszerűen nem használjuk ki testünk kapacitását, hogy elegendő mennyiségű éltető oxigént biztosítson számunkra – létfontosságú szervek, szövetek maradnak magukra, a salakanyagokat elszállító oxigén és nyirok nélkül.

Nyirokrendszer

A nyirokrendszer a legkevésbé ismert rendszer szervezetünkben, amely a sejtanyagcsere melléktermékeinek eltávolításáért, és a megfelelő immunválasz adásáért felelős. A nyirokerek szállítják a bennünket védő fehérvérsejteket, az útjukba iktatott szűrők – a nyirokcsomók – pedig méreganyagoktól szabadítanak meg minket. A nyirokszervekhez tartoznak a mandulák, a csecsemőmirigy, a nyirokcsomók, a lép, a belek nyiroktüszői, a féregnyúlvány és a nyirokerek.

Ha a nyirokrendszer nem működik megfelelően, egyszerűen olyan, mintha állandóak túltelne otthon a szemetesünk. Hiába van benne sok-sok szemét, mintha minden héten csak egyszer vinnénk le a kukát. Előbb-utóbb fölgyűlik körülötte a szemét, és hiába visszük le magát a szemetest, ott marad körülötte a nem kezelt hulladék.

Az Oxigéntornában több olyan gyakorlat van, amely célirányosan a nyirokerekre és mirigyekre van hatással. Ezeket a szerveket és szöveteket föltöltve oxigéndús vérrel, lehetőséget adunk a sok éves felhalmozódott szemét elszállítására.

Különösen sokat profitálhatnak a nyirokrendszer átmosásából, kitisztításából azok, akik álmatlanok, stresszes életmódot folytatnak, autoimmun betegségben szenvednek, például sclerosis multiplexben vagy reumában.

Nyirokrendszerünk tisztító folyamatait tudatos és helyes légzéssel a 10-szeresére gyorsíthatjuk!

Daganatos betegségek

Dr. Otto Heinrich Warburg, rákkutatásért Nobel díjjal kétszeresen kitüntetett biokémikus szerint a rákos sejtet az egészséges sejttől a gyengébb sejtlélegzés különbözteti meg. A kutató feltételezte, hogy a rákos sejt anyagcseréjének megváltozása nem csak tünete, hanem oka is a tumorsejtek agresszív növekedésének, amelyhez az oxigénhiányos állapot kedvező feltételeket teremt.

A ráknak csak egy fő oka van. Ez pedig a testi sejtek normál légzésének anaerob (oxigénhiányos) légzéssé válása.

Dr. Otto Heinrich Warburg Nobel díjas biokémikus

Az Oxigén torna nemcsak az oxigénhiánnyal segít sikeresen felvenni a harcot, hanem mivel lúgosító hatása is van, hatékony segítséget nyújthat a rák, vagy éppen az áttétek megelőzésében.

A kemoterápiás kezelést megelőzően alkalmazott oxigénes kezelés hatékonyabbá teszi ezt a fajta terápiát, sőt az extra oxigénbevitel miatt jelentősen lecsökkenthető a sugár- vagy a kemoterápiás dózis, csökkenthetőek a nemkívánatos mellékhatások.

Limfocita

Limfocita

 

 • Dátum
  2015-07-05
  Az oxigéntorna helyreállítja az oxigén áramlását ott, ahol a legnagyobb szükség van rá: képes felgyorsítani a nyirokkeringést, normalizálja az anyagcserét és segít a rákos sejtek elleni harcban.
 • Dátum
  2015-07-05
  Az oxigéntorna egészen különböző betegségeken képes segíteni azáltal, hogy aktivizálja és helyreállítja az oxigén áramlását ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ez az oka annak is, hogy képes depresszió tüneteit csökkenteni, növeli az emlékezetet és a koncentráció képességet. Általában a súlyunk és a kinézetünk kapcsán gondolunk a mozgásra, holott […]
 • Dátum
  2015-07-05
  Működésünk energiaigényének fedezésére szolgáló anyagokat (tápanyagok, víz) az emésztőrendszer veszi fel a környezetből. A táplálék feldolgozásán kívül a bélrendszerben zajlik a méregtelenítési folyamatok nagy része, az immunanyagok termelődése, és a véralvadásban nélkülözhetetlen K-vitamin képződésének több mint fele itt valósul meg. Emésztőrendszeri problémák Az emésztőrendszer alapvető funkciói ha károsodnak, az nagyon […]
 • Dátum
  2015-07-05
  Létünk alapja testi és lelki szempontból is a gerinc, amely törzsünk vázát alkotja. A gerincen jellegzetes görbületek vannak, amelyek a két lábon járás, az állás és ülés hatására fejlődnek ki. A nyaki szakasz előre konvex (lordosis), a háti hátra konvex (kyphosis), az ágyéki/lumbalis ismét előre domború (lordosis), végül a keresztcsonti/sacralis […]
 • Dátum
  2015-07-05
  A vérkeringés a szív, a vér és az érrendszer összefoglaló neve, ami felelős a megfelelő hőmérséklet és pH érték fenntartásáért (homeosztázis), harcol a betegségek ellen, valamint oxigént, tápanyagokat, gázokat és hormonokat szállít a teljes testben. Érdekes tények az érrendszerről A véredényrendszer a bőr után testünk legnagyobb szerve (100 000 km […]
 • Dátum
  2015-07-05
  A légzőrendszer a szervezetnek az a része, amely a gázcserét végzi, illetve lehetővé teszi az artikulált emberi beszédet. A légzőszervrendszer részei az orrüreg, a garat, a gége, a légcső és a tüdő. A légcsere a levegő áramlását jelenti a tüdő és a külvilág között, mely során a tüdőbe áramló levegőből […]